Eilandenoverleg

Hoe kinderen verdwijnen van de Oostelijke Eilanden

Het Eilandenoverleg heeft een notitie gestuurd naar het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Centrum over de verkamering van grote woningen op de Oostelijke Eilanden en de overmaat aan starterswoningen in de nieuwbouw op Oostenburg en de Kadijken.

Woningcorporatie De Key, de grootste verhuurder op de Oostelijke Eilanden, verhuurt vrijkomende woningen uitsluitend nog aan starters met vijfjaarscontracten. Na vijf jaar moeten ze hun woning verlaten en dan komen er weer nieuwe starters onder de 27 jaar. Grote woningen van vier of meer kamers worden per kamer verhuurd aan jonge starters voor bedragen van meer dan € 400 per kamer. Voor gezinnen met kinderen is dus geen plaats. Ook niet voor ouderen in voor hen geschikte vrijkomende woningen.

In de nieuwbouw op Oostenburg en de Kadijken worden in de sociale huur voor het overgrote deel microwoningen voor starters gebouwd; geen enkele woning die geschikt is voor een gezin. Op Oostenburg komen in totaal 1600 nieuwe woningen, even veel als er nu op Wittenburg en Oostenburg samen staan. Dit dreigt een wijk zonder kinderen te worden.

De overmaat aan steeds wisselende starters is slecht voor de sociale cohesie en met dit beleid zal het aantal kinderen op de Oostelijke Eilanden op den duur sterk teruglopen, wat niet alleen leidt tot een dooie wijk, maar ook tot problemen voor de scholen en kindervoorzieningen. Het beleid van De Key beperkt ook de mogelijkheden voor ouderen om naar een meer geschikte woning te verhuizen in de eigen wijk.

Het Eilandenoverleg vraagt stadsdeel en gemeente om met de corporaties tot nieuwe afspraken te komen om deze ontwikkeling te keren.

Lees hier de complete notitie van het Eilandenoverleg.

Stedenbouwkundig Programma van Eisen Zeeburgerpad ter visie t/m 17 oktober

Het Stedenbouwkundig programma van Eisen (SPvE) voor het Zeeburgerpad-Centrum ligt ter visie voor inspraakreacties, samen met een nieuw welstandskader. De gemeente wil het gebied transformeren van werkgebied naar woon-werkgebied. Dat past niet in het geldende bestemmingsplan en daarom is een nieuw ruimtelijk kader nodig.
Na de vaststelling wordt het SPvE gebruikt als toetsingskader voor concrete bouwinitiatieven.

Eilandenoverleg pleit voor behoud twee tramhaltes in Czaar Peterstraat

Het Eilandenoverlg vindt dat er twee haltes in de Czaar Peterstraat moeten blijven, omdat anders de loopafstanden veel te lang worden, met name vanaf de looproute Oostenburgerpark en vanaf de nieuwbouwwijk met 1500 woningen die op Oostenburg-Noord gebouwd wordt. Daarvandaan zijn maar twee looproutes omdat de Oostenburgervaart ertussen ligt.

De gemeente stelt in de Nota van Uitgangspunten Czaar Peterstraat voor om de strengelhalte bij de 1e Leegheaterstraat op te heffen en alleen de halte nabij de Eerste Coehoornstraat te behouden. Het Eilandenoverleg wil achterin de Czaar Peterstraat een halte ter hoogte van de Lijndenstraat laten aanleggen of de bestaande strengelhalte behouden. Lees hier de inspraakreactie van het Eilandenoverleg van 28 juni.

Defensie wil groot deel Marineterrein toch behouden

Het Parool van 3 juli bericht dat Defensie erop terug wil komen om het Marineterrein vrijwel geheel te verlaten. Defensie wil toch een groot deel van het terrein zelf blijven gebruiken. Dit wegens 'veranderde omstandigheden', d.w.z. de toegenomen terrorismedreiging. De gemeente is al twee jaar bezig met planontwikkeling voor het terrein en gaat nu in  gesprek met Defensieminister Ank Bijleveld. Lees hier het hele Parool-artikel van 3 juli.

Wensenlijst Eilandenoverleg voor Gebiedsjaarplan 2019 en kleine projecten op korte termijn

In het Eilandenoverleg van 13 juni is een wensenlijst opgesteld voor het Gebiedsjaarplan 2019 Centrum-Oost van stadsdeel Centrum en een lijst met kortetermijnmaatregelen om de leefbaarheid te verbeteren. Enkele punten uit de wensenlijst: glasvezelnet voor de Oostelijke Eilanden, bierfietsverbod, behoud Oosterkerk als cultureel centrum van de buurt, verbetering van de verbinding Marineterrein - Oostelijke Eilanden, minder doorgaand autoverkeer Kattenburgerstraat, geen nachtstalling voor rondvaartboten aan de Dijksgracht-oost, medewerking stadsdeel aan initiatif Werkspoorhal als ontmoetingscentrum, beperking bouwhoogte Zeeburgerpad tot12 meter, behoud drijvende tuin van Arie Taal.

Buurtinitiatief Werkspoorhal op Oostenburg in NRC en Parool

In de NRC van 12 juni en Het Parool van 14 juni is onderstaand artikle van de initiatiefnemens van het Buurtplan voor de Werkspoorhal opgenomen:

Werkspoorhal, motor voor ontmoeting

NRC, 12 juni 2018

Het moet en kan beter gaan op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam. Het doodschieten van twee jonge buurtgenoten heeft de buurt diep geraakt. De Gemeente en de buurt pakken groot uit om het tij te keren. De werkgroep  'Buurt op de Kaart' heeft een hele lijst met initiatieven. Op die lijst staat ook het initiatief  ‘de Werkspoorhal’. Een groep enthousiaste buurtbewoners heeft zich daarop gestort. Ze willen van de hal een uitnodigend ontmoetingscentrum voor de buurt maken. Zo’n centrum is hard nodig.

Groot artikel in Trouw over situatie Oostelijke Eilanden na schietpartij

In het dagblad Trouw van 26 mei is een uitgebreid artikel verschenen over de schietpartij, hoe dit op de Oostelijke Eilanden is ervaren en wat er voor acties uit zijn voortgekomen. Titel: 'Een gewone buurt waar iets vreselijks gebeurt'.
​​​​​​​Verslaggever Hanne Obbink heeft minutieus onderzoek gedaan. Hij interviewde onder meer Dock-manager Frank van den Hoff, stadsdeelbestuurder Roeland Rengelink, gemachtigde namens de burgemeester Nelleke Hendriks, voorzitter Eilandenoverleg Bart Uitdenbogaart en Moon Rijven van de werkgroep Buurt op de Kaart.

Lees hier het compete Trouw-artikel.

Uitwerkingsplan deelplan Dijksgracht Oostenburg-Noord ter visie t/m 4 juli

Van 24 mei t/m 4 juli 2018 ligt het Uitwerkingsplan Dijksgracht ter visie. Dat betreft een blok naast het hotel aan de Dijksgracht, bestemd voor wonen (Kavel 2),  en een blok tussen het INIT-gebouw en de spoorbaan, bestaande uit twee kavels voor wonen (Kavel 6 en 8) en in het midden een parkeergarage (Kavel 7). In- en uitrit van de garage liggen aan de Dijksgracht.

8 juni 15:00 u Nieuwe Stichting Kunst en Cultuur Centrum organiseert symposium over kunst en cultuur in de buurt

De nieuwe Stichting Kunst en Cultuur Amsterdam Centrum gaat als rechtspersoon fungeren voor de werkgroepen Kunst en Cultuur in de diverse wijken van stadsdeel Centrum.

De stichting subsidieert lokale kunst en cultuurprojecten in het centrum van Amsterdam en is sinds kort verantwoordelijk voor een deel van de subsidies van stadsdeel centrum.

Op 8 juni van 15:00 - 19:00 uur presenteert de nieuwe stichting zich en gaat het gesprek aan met het stadsdeel, aanvragers en publiek/bewoners onder leiding van Sandra Rottenberg over de mogelijkheden van subsidies. Locatie: Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91.

Zie ook de Facebookpagina van de nieuwe stichting

Coalitieakkoord 2018-2022 is klaar. Nieuw DB stadsdeel Centrum

Op 24 mei hebben GroenLinks, D66, PvdA en SP hun coalitieakkoord gepresenteerd. Titel: "Een nieuwe lente en een nieuw geluid'.
Interessante punten voor postcodegeied 1018: inzet op jongerenwerk, meer zeggenschap voor bewoners over veiligheid in hun buurt, 33 % sociale huur bij nieuwbouw, wanneer in een buurt (= een van de 22 gebieden in Amsterdam) het percentage sociale huur onder de 45 % daalt, dan is liberalisatie van corporatiewoningen in idie buurt niet mogelijk, netwerken in de buurten versterken doo meer ontmoetingsruimten. Amsterdam wordt autoluw. Beleidsstukken krijgen standaard een participatieparagraaf.

Inspraakreactie Eilandenoverleg op Voorlopig Ontwerp Dijksgracht-oost

Op 25 april vond in het INIT-gebouw een inspraakavond plaats over het voorlopig ontwerp van de nieuwe fiets- en wandelroute Dijksgracht Oost, onderlangs de spoordijk tussen Kattenburgerstraat en Oostenburg-Noord.

Het fietspad wordt 4.50 m breed (in rood asfalt) en het voetpad 1.80 m. De toegang bij de Kattenburgerstraat wordt verbreed en er komt een oversteek met een vluchtheuvel naar de Dijksgracht-West. Zodra de Oosterdoksdraaibrug over twee jaar weer open is, wordt dit voor fietsers uit de Czaar Peterbuurt en Oostenburg de kortste weg naar OBA en CS.
Bekijk hier het ontwerp voor het fietspad met een plattegrond, een dwarsdoorsnede, een aanduiding van toegepaste materialen en een detail van de kruising met de Kattenburgerstraat.

Complicaties zijn nog dat het fietspad ook gebruikt gaat worden door de veegautootjes van de Reiniging Centrum en dat rekening wordt gehouden met een nachtstalling voor rondvaartboten.

Mede naar aanleiding van daar gemaakte opmerkingen en bespreking in het Buurtoverleg van 15 mei heeft het Eilandenoverleg een inspraakreactie ingezonden. Het Eilandenoverleg is blij met de nieuwe verbinding en vindt de hoofdlijnen van het ontwerp prima, maar dringt er wel op aan om bromfietsen en snorscooters op deze recreatieve route te verbieden en maakt ernstig bezwaar tegen de geplande nachtstalling voor rondvaartboten aan de Dijksgracht.
Het Eilandenoverleg steunt ook de suggestie die tijdens de inspraakavond naar voren kwam om te onderzoeken of de verbinding van Dijkgracht-west en Dijksgracht-oost ongelijkvloers de Kattenburgerstraat kan kruisen door aanleg van een verdiept fietspad onder de Mariniersbrug door.

Lees hier alle elf gemaakte opmerkingen van het Eilandenoverleg.

Enquete stadsdeel Centrum: wat moet de gemeente als eerste aanpakken?

In verband met het te maken Gebiedsplan Centrum-Oost 2019 vraagt het stadsdeel de mening van bewoners en ondernemers over verschillende onderwerpen. In de uitnodoging schrijft het stadsdeel:

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. De reacties die we via de enquête ontvangen, gebruiken we om de gebiedsagenda 2019 t/m 2022 en de gebiedsplannen voor 2019 te maken.
Tijdens het invullen kunt u altijd terug naar eerder gegeven antwoorden, door op de 'vorige' knop te drukken. Klik hieronder op de link om de vragenlijst op te starten.

Start de enquête


Overlast op en rondom het water? Vul de enquete in!

Onderstaand de uitnodiging van de gemeente voor een enquete over overlast op en rondom het water in stadsdeel Centrum.

Geachte heer/mevrouw,

Op sommige plekken in stadsdeel Centrum ervaren bewoners en ondernemers overlast op en rondom het water. Het stadsdeel wil graag meer inzicht in de aard en de beleving van deze overlast en heeft aan Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS; het onderzoeksbureau van de gemeente Amsterdam) gevraagd om daar onderzoek naar te doen.

In 2017 heeft u meegedaan aan de buurtenquête van stadsdeel Centrum. U heeft toen uw e-mailadres achtergelaten om nog eens te worden benaderd voor informatie of vragen. Vandaar dat we u een aantal vragen willen stellen om te kijken of u in één van de overlastgebieden woont of een onderneming heeft, of u in dat gebied overlast ervaart op of rondom het water en of u daarover verder zou willen praten in een groepsgesprek. Het invullen van de vragen duurt slechts enkele minuten. Invullen kan tot en met dinsdag 22 mei 2018.

U kunt de vragenlijst invullen via onderstaande link:

Start onderzoek

Als de onderzoekslink niet werkt kunt u ook de onderstaande tekst in de adresbalk van uw internetbrowser plakken:
https://v45.os-surveys.nl/mrIWeb/mrIWeb.dll?I.Project=O18135&wachtwoord=FY543R

€ 600.000 voor opknapbeurt Wittenburg

Het Parool bericht op 28 april 2018 dat de gemeente € 600.000 beschikbaar stelt om de leefomgeving te verbeteren. Het gaat om kleine projecten in de openbare ruimte zoals speelplaatsen en groen, mede gericht op verbetering van het gevoel van veilgheid. De gemeente is van plan om de investeringen uit te breiden als vaststaat dat dit nodig is.

Definitieve versie Gebiedsplan Centrum-Oost 1018 verschenen en monitor 2017

In het Gebiedsplan 2018 Centrum-Oost staat wat de gemeente in 2018 doet buiten het reguliere werk in Centrum-Oost - dat is het gebied tussen Leidsegracht, Kloveniersburgwal en spoorlijn.

Over de concept-versie is in de periode oktober-december inspraak geweest. Die heeft op enkele punten tot bijstelling geleid. Het is nu bijvoorbeeld duidelijk dat in 2018 begonnen wordt met de aanleg van het fietspad Dijksgracht-Oost.
Op blz. 26 is een passage toegevoegd naar aanleiding van de schietpartijen op de Oostelijke Eilanden.

Tegelijk met het Gebiedsplan 2018 is de uitvoeringsmonitor van het Gebiedplan 2017 verschenen. Daarin staat in hoeverre de voornemens van 2017 uitgevoerd zijn. 
De aanleg van voetgangersoversteken in de Kattenburgerstraat is uitgesteld omdat de aanleg niet mag samenlopen met de herinrichting van de Eilandenboulevard.
De fietsoversteken Cruquiuskade zijn vertraagd wegens discussie over een tweerichtingfietspad.
Het ruimtelijk kader Zeeburgerpad wordt in de eerste helft 2018 vrijgegegevn voor inspraak.
De ontwikkeling van een bestemmingsplan Dijksgracht-Oost waarin een nachtstalling voor rondvaartboten mogelijk wordt gemaakt is uitgesteld in afwachting van duidelijkheid over ontwikkeling Marineterrein en Oosterdok.

Activiteiten Eilandenoverleg en DOCK als uitvloeisel van de dodelijke schietpartij

Na de dodelijke schietpartij in speeltuin Wittenburg was de buurt in shock. Maar inmiddels heeft de verslagenheid plaats gemaakt voor daadkracht. De afgelopen periode zijn er veel bijeenkomsten georganiseerd door zowel het Eilandenoverleg als door DOCK. Over het Eilandenoverleg van 7 maart schreven wij eerder een bericht (klik hier om te lezen). Dit resulteerde in de bewonerswerkgroep ‘Buurt op de Kaart’. (Klik hier voor hun recente bericht over de stand van zaken). Bewoners die mee willen doen kunnen zich melden via een e-mail aan buurtopdekaart@buurtorganisatie1018.nl

In het eerstvolgende Eilandenoverleg, op 4 april 20:00 uur in De Witte Boei, zijn vertegenwoordigers van gemeente, stadsdeel, politie en DOCK uitgenodigd om informatie uit te wisselen over acties en plannen en om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Klik hier voor de agenda van hert Eilandenoverleg van 4 april.

DOCK organiseerde en organiseert nog steeds bijeenkomsten naar aanleiding van de dodelijke schietpartij op 26 januari en doet dit naar aanleiding van een signaal of behoefte uit de wijk en altijd samen met bewoners en/of andere maatschappelijke organisaties. Zo is er bijvoorbeeld op 25 februari een bijeenkomst geweest voor ouders waarbij er hulpverleners aanwezig waren om te praten over hoe je met kinderen in gesprek kunt gaan over de angsten die de schietpartij heeft opgeroepen. Ook zijn er bijeenkomsten voor jongeren én ouders geweest met steun van hulpverleners en een imam om te praten over onveiligheidsgevoelens.

Buurtkracht 1018
Nadat het Eilandenoverleg op 7 maart in De Witte Boei een extra Eilandenoverleg had georganiseerd om te brainstormen over verbetering van veiligheid en leefbaarheid, hebben DOCK en stadsdeel Centrum op 8 maart een bijeenkomst in de Witte Boei belegd om nieuwe en bestaande buurtinitiatieven te verbinden. Bewoners konden hier hun initiatief presenteren en met elkaar in contact komen. DOCK gaat de daar gepresenteerde ideeën verder uitwerken en tijdens de vervolgavond op 29 maart terugkoppelen (klik hier voor meer informatie).. Een eerste initiatief was het opzetten van een buurtapp. Heeft u zelf een initiatief dat u wilt delen, of wilt u een bijdrage leveren aan een van de andere initiatieven in de buurt? Of wilt u lid worden van de buurtapp? Stuur dan een e-mail aan Alex te Paske, via atpaske@dock.nl

Weekendopenstelling De Witte Boei
De Witte Boei is t/m 22 april in de weekenden geopend voor jeugd vanaf 12 jaar, DOCK werkt hierin o.a. samen met IPA, GGD, Sciandri, de Buurtouders (voormalig buurtvaders) en de Straatcoaches. De jeugd kan samen sporten, koken en creatieve activiteiten doen. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom op  vrijdag tussen 16.00 – 20.00 uur, op zaterdag tussen 15.00 – 20.00 uur en op zondag tussen 15.00 – 20.00 uur. Jongeren kunnen gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig.

Samen met de buurt, gemeente Amsterdam en andere maatschappelijke organisaties is DOCK druk aan de slag om een activiteitenaanbod te ontwikkelen vanuit de vraag van álle bewoners: jongeren, ouders, senioren, volwassenen etc. Hierin wordt ook samen met de buurt en het stadsdeel besproken wat er nodig is om speeltuin Wittenburg weer te openen. U bent van harte welkom om mee te denken. U kunt altijd binnenlopen bij de Witte Boei en uw ideeën laten horen.

Inloopuren in de wijk
In Huis van de Buurt De Witte Boei zijn er iedere week twee inloopuren. Hier kunt u terecht voor meer informatie. Ook kunt u uw zorgen delen of een melding doen. U kunt gewoon binnenlopen.
•   Iedere dinsdag van 10.00 – 11.00  uur is de wijkagent aanwezig.
•   Iedere woensdag van 16.00 – 18.00 uur is een medewerker van stadsdeel Centrum aanwezig.

De gemeente heeft een speciale webpagina www.amsterdam.nl/wittenburg met een overzicht van  de aanpak en maatregelen om de situatie in de buurt te verbeteren. Hier vindt u ook belangrijke contactgegevens. 

Extra Eilandenoverleg 7 maart n.a.v. schietpartijen leidt tot oprichten werkgroep 'Buurt op de kaart'

Meer dan veertig Eilanders van diverse bevolkingsgroepen hebben in het Eilandenoverleg van 7 maart meegedacht hoe de leefbaarheid in de buurt kan worden verbeterd na de dodelijke schietpartijen. Dat gebeurde in vier groepen, met als onderwerpen veiligheid, jongeren onder 14 jaar, jongeren 14+ en buurtinitiatieven. Elke groep kwam met een aantal ideeën.

De subgroep Veiligheid pleit voor een  Wijkveiligheidssteunpunt, tevens meldpunt voor politie, stadsdeel  en straatcoaches. Het leegstaande voormalige postkantoor op Wittenburg tegenover buurthuis de Witte Boei zou een goede locatie daarvoor zijn.

Veel steun was er voor het idee om het speeltuingebouw Wittenburg snel weer te openen, maar wel onder de voorwaarde dat de veiligheid en de faciliteiten worden verbeterd. Een bewoonster meldde zich aan als vaste beheerder. Zij wil werken aan een betere sfeer voor kinderen en ouders van alle bevolkingsgroepen.

Wat betreft de jongeren vanaf 14 jaar werd met nadruk gesteld dat er geen nieuwe ideeën ontwikkeld kunnen worden als de jongeren zelf daar niet bij worden betrokken. Dat geldt voor een eventueel nieuw jongerencentrum en ook voor sport- en spelmogelijkheden op het Marineterrein.

Zowel voor jongeren, hun ouders, maak ook ander volwassenen moeten meer (feestelijke) activiteiten georganiseerd worden om de onderlinge cohesie te versterken. De basisscholen en het welzijnswerk moeten daarbij betrokken worden.
Als buurthuis De Witte Boei ook in het weekend open zou zijn, ontstaan er veel meer mogelijkheden voor dergelijke activiteiten.

Aan het eind van de avond is de nieuwe werkgroep van het Eilandenoverleg ‘Buurt op de Kaart’ opgericht, met negen deelnemers. Het is duidelijk dat een avondje brainstormen niet voldoende is. De werkgroep zal initiatieven tot ontwikkeling moeten brengen en er moet overlegd worden met instanties. De inspanningen zullen zich over meerdere jaren uitstrekken.

Wie op een of andere manier een bijdrage wil leveren kan dat doorgeven aan het e-mailadres van de werkgroep: buurtopdekaart@buurtorganisatie1018.nl

Klik hier voor het volledige verslag van het extra Eilandenoverleg van 7 maart

Petra Catz nieuwe voorzitter Buurtorganisatie 1018 en jaarverslag 2017 is klaar

André Agterof is na meer dan drie jaar voorzitter te zijn geweest, uit het bestuur van Buurtorganisatie 1018 getreden. Hij wordt als voorzitter opgevolgd door Petra Catz, bestuurslid sinds 2016. Zij woont vanaf 1982 in de Plantagebuurt en is bestuurslid van de Plantage Weesperbuurtvereniging. 

Inmiddels is het jaarverslag 2017 van de Stichting Buurtorganisatie 1018 klaar. Daarin wordt duidelijk wat BO 1018 doet en er staan cijfers in wat het bereik is van de website en de nieuwsbrieven. Het is te downloaden op onze website. Zie http://www.buurtorganisatie1018.nl/over/ en scroll naar beneden naar 'Jaarverslagen'.

Uitwerkingsplan Oostenburgervaart ligt ter visie t/m 20 maart

Het eerste uitwerkingsplan was 'VOC-kade'. Dat betreft het plandeel tussen Wittenburgervaart en Oostenburgermiddenstraat. Dat ligt ter visie t/m 6 maart (gewijzigde datum t.o.v. ons eerdere bericht).Lees hier meer.

Op 7 februari is het tweede uitwerkingsplan, 'Oostenburgervaart',  ter visie gelegd. Dat is het plandeel tussen de Oostenburgervaart en De Van Gendthallen. Anders dan de rest van het bestemminsgplangebied is dit niet van Stadgenoot, maar van de bouwcombinatie Stadswerf 'Oostenburg Ontwikkeling BV'(SOO). Deze bouwcombinatie heeft het terrein vorig jaar gekocht van het Rijksvastgoedbedrijf na aanbesteding. Het uitwerkingsplan zegt vrijwel niets over wat er feitelijk gebouwd gaat worden; het is een puur formele vertaling van wat al in het bestemmingspplan staat: 8 lagen hoog aan de Oostenburgermiddenstraat en tot 6 lagen in de rest van het gebied. De helft van de Bontiusplaats wordt volgebouwd.De woningen aan de Oostenburgervaart komen tot de rand van het water.
De Buurtwerkgroep Oostenburg-Noord heeft nog weinig te zien gekregen wat er gebouwd gaat worden. SOO heeft in recordtijd een plan uitgewerkt voor ca. 400 woningen, heel dicht op elkaar. Behalve de woningen aan de Oostenburgervaart worden het allemaal huurwoningen, verreweg het grootste deel in de vrije sector. De sociale huurwoningen krijgen een oppervlak van 35 m2 en de middeldure huurwoningen 35-45 m2 Het zijn dus kleine starterswoningen.
Er komt een parkeergarage van minimaal 2000 m2, d.w.z. voor ca. 80 auto's. 

Alle plandocumenten zijn te raadplegen in ons dossier Oostenburg (klik hier) , doorscrollen naar 'Documenten'. 

T/m 20 maart kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan Oostenburgervaart en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Noord-Centrum, telefoonnummer 020-2564416

Op donderdag 22  februari 19:30 – 21:00 u is er een inloop/ informatieavond over de uitwerkingsplannen VOC-kade en Oostenburgervaart in het INIT-gebouw.