Eilandenoverleg

Stand van zaken Groenplan Oostelijke Eilanden

De afgelopen maanden hebben bewoners van Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg hun groene ideeen ingediend voor buurttuintjes, plantenbakken, watertuinen, vergroenen van nieuwe ondergrondse vuilcontainers, etc. De realisatie zal in twee perioden gebeuren: april/mei en oktober/november. Nieuwe ideeen zijn nog steeds welkom. Mail ze naar CarlindeAdriaanse@balance.nl.

Nieuwsgierig? Kom kijken op 11 april 19:00 - 21:30 uur in de Oosterkerk naar de presentatie ‘Groenplan in woord en beeld’. aanmelden kan bij c.azarhoosh@amsterdam.nl onder vermelding van ‘11 april’.

Op 11 mei wordt de uitvoering van het Groenplan gevierd met de hele buurt: Lentefeest met o.a. plantjesmarkt, sport- en spelactiviteiten en meer. Heeft u interesse of een tip, mail naar c.azarhoosh@amsterdam.nl

Jaarverslag 2018 van Buurtorganisatie 1018 is verschenen

Wat is de Stichting Buurtorganisatie 1018 nu eigenlijk? En wat doen ze? De antwoorden daarop komen naar voren uit het jaarverslag 2018 van ‘BO 1018’. De belangstelling voor de website en de nieuwsbrief groeit nog steeds. Bijeenkomsten zoals de Nieuwjaarsreceptie in de Oosterkerk en de netwerkbijeenkomst in De Witte Boei worden goed bezocht. Van de ondersteuningsmogelijkheid bij crowdfunding is door diverse groepen gebruik gemaakt.

In de uitgebreide bijlage wordt bovendien een overzicht geboden wat er in postcodegebied 1018 leeft, waar vijftien actieve (bewoners)groepen op de Oostelijke Eilanden en in de Plantage en Weesperbuurt in 2018 mee bezig zijn geweest.

Lees hier het complete jaarverslag 2018 van Buurtorganisatie 1018.

Gezocht: foodtruck voor het Wittenburgerplein

Stadsdeel Centrum maakt bekend dat er een mobiele staanplaats beschikbaar komt voor een foodtruck op het Marie Altelaarplein . Daar worden wel eisen aan gesteld. Zo moet aan de buitenkant van de foodtruck te zien zijn dat er gezonde producten verkocht worden. Er mogen geen suikerhoudende dranken worden aangeboden van meer dan vier calorieën per 100 milliliter zoals gezoete zuiveldrank, sportdrank en energydrank . Suiker, honing, slagroom, zoetjes en koffiesiropen staan buiten het zicht. Tussendoortjes zijn alleen in kleine porties van 110 calorieën verkrijgbaar, bijvoorbeeld fruit, noten of popcorn. En: zestig procent van het voedselaanbod voldoet aan de zogenaamde Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Lees meer over deze richtlijnen op de pagina van het Marktbureau.

De staanplaatsvergunning wordt toegekend voor een proefperiode van 1 jaar. Elke zes maanden is er een evaluatiegesprek tussen de ondernemer en de gemeente. Dan wordt besloten of de vergunning met een jaar wordt verlengd, voor een langere termijn wordt verleend of wordt stopgezet.

Hebt u of kent u een gezonde foodtruck die niet zou misstaan op het Wittenburgerplein? Dien dan uiterlijk op 20 maart 2019 een sollicitatie in. Dat kan schriftelijk via marktbureau.vergunningen@amsterdam.nl. Sollicitaties die na 20 maart binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Verhuisregeling nu ook voor vierkamerwoningen: voorrang voor kleinere woning zonder hogere huur en met € 4000 verhuiskostenvergoeding

De gemeente heeft op 6 maart bekend gemaakt dat de verhuisregeling van Groot naar Beter nu ook geldt voor corporatiewoningen met vier kamers. U krijgt voorrang als u nu groot woont, maar liever een kleiner huis wilt. Amsterdamse huurders met een woning van vier kamers en ten minste 70 m2, komen nu dus ook in aanmerking voor de verhuisregeling Van Groot naar Beter. Dergelijke vierkamerwoningen zijn er veel op Kattenburg. Eerst was de regeling alleen voor huurders die verhuizen uit een woning van vijf of meer kamers. Daarvan zijn er maar weinig in postcodegebied 1018.

Laatste kans inschrijving 52-65 jarigen voor woning op Oostenburg bij wooncooperatie Noorderzon

Woningcorporatie Stadgenoot bouwt vanaf 2020 30 seniorenwoningen voor wooncooperatie Noorderzon op Oostenburg-Noord, dicht tegen de Czaar Peterbuurt aan. Voor drie kwart sociale huurwoningen van circa 50 m2, maar ook 25 % middeldure huurwoningen van 60 m2. Het worden allemaal zelfstandige woningen, maar wel in een woongroep. Er komt ook een gemeenschappelijke ruimte. Van de bewoners wordt verwacht dat ze op elkaar betrokken willen zijn en dat ze een positieve bijdrage leveren aan de realisatie van het project.

Het is nog mogelijk om u aan te melden als aspirant lid van woongroep Noorderzon, mits u aan bovenstaande verwachting kunt voldoen en als uw leeftijd tussen 55 en 65 jaar ligt. Gelet op de samenstelling van het huidige ledenbestand worden nu ‘jonge’ ouderen gezocht om uiteindelijk tot een evenwichtige leeftijdsopbouw te komen.

Bewoners van postcodegebied genieten een zekere voorkeur. Noorderzon organiseert voor mogelijke aspirant – leden in de komende maanden drie bijeenkomsten met het doel kennis te maken en nadere informatie uit te wisselen. Vraag nadere informatie via het formulier op website https://cv-noorderzon.nl/contact/

5 maart - 7 april: zeven schetsontwerpen voor kavel 6 Oostenburg-Noord te zien in ARCAM

Woningcorporatie Stadgenoot vroeg vier jonge talentvolle en drie ervaren architectenbureaus om een schetsontwerp te maken voor de invulling van kavel 6 op Oostenburg-Noord. De schetsontwerpen van alle zeven architectenbureaus zijn van 5 maart tot en met 7 april 2019 te zien in een mini-expo in Arcam, Prins Hendrikkade 600..

Op deze kavel wil Stadgenoot ongeveer 150 huurwoningen voor jongeren, 30 voor senioren en een bedrijfsruimte bouwen. Donderdag 28 februari 2019 zal één ervaren architectenbureau gekozen worden om de woontoren met jongerenstudio’s te ontwerpen en twee talentvolle jonge architectenbureaus om de kleinere (woon)gebouwen met jongerenstudio’s, seniorenhuisvesting en bedrijfsruimte te ontwerpen.

De drie ervaren bureaus zijn: CULD / (jvantspijker & partners), Attika Architekten en NEXT Architects; de vier jonge talentvolle bureaus: MeesVisser, HOH Architecten, Urban Echoes en Loer Architecten.

Aanwijsbesluit locatie ondergrondse afvalcontainers Oostelijke Eilanden - zienswijzen mogelijk

Op de Oostelijke Eilanden worden in oktober-november 2019 ondergrondse afvalcontainers geplaatst.

De 50 reacties met suggesties op het schetsontwerp zijn verwerkt in het nieuwe ontwerp, de zogeheten Ontwerp Aanwijsbesluiten. De bewoners van Kattenburg, Wittenburg, Oostenburg en de Czaar Peterbuurt hebben hierover in februari een informatiebrief ontvangen. Door onderstaande regels aan te klikken kunt u de locaties per eiland bekijken.

Buurtbewoners kunnen hierop tot 3 april hun zienswijze indienen via e-mailadres inzamelvoorzieningencentrum@amsterdam.nl of schriftelijk naar Postbus 202, 1000 AE, Amsterdam ter attentie van ‘Westerbos-OAIS stadsdeel Centrum’. Bij het definitief vaststellen van de locaties houdt het stadsdeel zoveel mogelijk rekening met de zienswijzen die zijn ingediend. Ook over de definitieve locaties ontvangen buurtbewoners een brief.

Wanneer bewoners het niet eens zijn met de definitief vastgestelde locatie, kunnen zij een beroep indienen bij de Raad van State. Het projectteam wil deze gang naar de rechter liever vermijden door in goed overleg met alle betrokkenen te kiezen voor de beste oplossing. Of anders voor de minst slechte.

Bierfiets niet meer toegestaan in postcodegebied 1018

Vanaf 1 juli zijn bierfietsen verboden in het oostelijk deel van Centrum en in het Oostelijk Havengebied.

Sinds de bierfietsen in een groot deel van het centrum verboden zijn, hebben de bierfietsexploitanten hun routes verlegd naar het westen of oosten van het centrum.
Het aantal overlastmeldingen over bierfietsen is gestegen van 79 in 2016, 181 in 2017 naar 284 in 2018. De meldingen gaan vooral over de gebieden ten westen en oosten van het centrum. In stadsdeel Oost is een groot aantal meldingen gedaan van de overlast en verkeershinder door bierfietsen. Mensen hebben last van wildplassers, openbaar dronkenschap en het versperren van fietspaden.

Heeel postcodegebeid 1018 is nu dus verboden terrein voor bierfietsen.

Petersburgjournaal #10, februari 2019 en #11, juni 2019

Uitgave Stadsdeel Centrum i.s.m. Stadgenoot.

  • Waar gebeurt wat?
    -De verbouw is gestart van de voormailge Keuringsdienst van Waren aan de Hoogte Kadijk 401 tot ca. 120 tijdelijke onzelfstandige woonruimtes voor statushouders en starters. Gereed september 2019..
    - In mei/juni gestart met de aanleg van de speeltuin Funenpark
    - In juni start de bouw van de twee kopblokken aan het Touwbaanpark.

    - Derde kwartaal 2019 start de aanleg van fietspad Dijksgracht-oost

  • Grondwerkzaamheden Oostenburg-Noord: de bodemvervuiling is afgevoerd en de grond wordt bouwrijp gemaakt.

  • De herinrichting van het talud van de Eilandenboulevard is begonnen.

  • Op 18 maart start het werk aan de ventweg tussen Kleine Wittenburgerstraat en oostenburgervoorstraat. De rijweg daarnaast is dan klaar. Vanaf 28 februari isautoverkeer tuusen Oostenburg en Czaar Peterstraat twee weken lang geheel onmogelijk. Zie ook www.amsterdam.nl/eilandenboulevard

  • Circulaire bouw van VORM aan de VOC-kade

  • 700 parkeerplaatsen in parkeerhuis Oostenburg-Noord

  • Verslag Groenschouw 23 januari

  • Ideeen voor een groenere Kattenburgerkruisstraat

  • Inspraakreacties ondergrondse containers vanaf februari mogelijk. Zie www.amsterdam.nl/containerscentrum

  • Terugblik herdenking Mohamed Bouchikhi op 26 januari

    Klik hier om het complete nummer te lezen.

Verslag Open Informatieplatform Oostelijke Eilanden 15 januari over Jeugd en Veiligheid

Op 15 januari is de eerste bijeenkomst van het Open Informatieplatform Oostelijke Eilanden gehouden. Dit is een in initiatief van stadsdeel Centrum om bewoners beter te informeren wat het stadsdeel, welzijnsorganisaties, politie en andere instanties allemaal doen op de Oostelijke Eilanden. Zowel de keuze van de thema’s als de agenda van die bijeenkomsten worden tevoren met bewonersvertegenwoordigers besproken. Het is de bedoeling om eens in de twee maanden een bijeenkomst te organiseren.

De bijeenkomst op 15 januari had als thema ‘Jeugd en Veiligheid’. Er waren circa 50 bewoners. Tijdens de plenaire opening werd toegelicht wat stadsdeel, politie, Dock, Streetcornerwork en Sciandri allemaal gedaan hebben het afgelopen jaar en hoe in de nabije toekomst daaraan verder gewerkt wordt. Klik hier voor de presentatie. Daarna werd in twee rondes in kleinere groepen doorgepraat over de deelthema’s ‘Op straat en veiligheid’, ‘Zorg’ en ‘Samen activiteiten’. Lees hier de gespreksverslagen van de deelthema’s.

Na de vergadering is ook een lijst met telefoonnummers en emailadressen verstuurd van instanties waar jeugdoverlast gemeld kan worden.

Groot NRC-artikel over buurtfunctie Oosterkerk

In NRC Next van 26 januari is een groot artikel van twee pagina’s verschenen over het verzet van de buurt tegen verkoop van de Oosterkerk aan Stadsherstel, geschreven door Kester Freriks. Hij beschrijft hoe de gemeente in de tachtiger jaren van de Oosterkerk een icoon van de buurt wilde maken door er welzijnsinstellingen in te plaatsen en het beheer te laten doen door de Stichting Oosterkerk, bestaande uit vrijwilligers uit de buurt. De laatste twaalf jaar was het gemeentelijk beleid tegengesteld: de buurtfuncties wreden uitgeplaatst en er moetsen andere functies komen in de Oosterkerk. Daarvoor werd een koper gezocht.De gemeente zag voor de Oosterkerk een rol in de toeristische ontwikkeling van de Eilandenboulevard, midden tussen het Scheepvaartmuseum en de Funenmolen en Brouwerij ‘t IJ. Daar past de inbouw van een Grand Café in de Oosterkerk in.

Buurtbewoners zijn bang dat met de komst van Stadsherstel het laagdrempelig karakter van de Oosterkerk zal verdwijnen. De concerten in de kerken van Stadsherstel zijn duur. In de Oosterkerk zijn ze gratis. Bij Stadsherstel zal de huur van de Oosterkerk te hoog worden voor buurtbijeenkomsten zoals de nieuwjaarsreceptie, afscheidsceremonies, vrijheidsmaaltijden, herdenkingen en andere grote buurtmanifestaties.

Eilandenoverleg en Plantage Weesperbuurtoverleg wijzen op het Collegeprogramma van de nieuwe coalitie. Daarin staat klip en klaar dat de gemeente het eigen vastgoed niet meer wil verkopen, maar een maatschappelijke functie wil geven. Het verkoopplan stamt nog uit het beleid van het vorige College van B&W.

Lees hier het hele NRC-artikel.

Teken de petitie 'Red de stichting Kunst & Cultuur Amsterdam Centrum

De Werkgroep Kunst & Cultuur Centrum Oost is in 2018 opgegaan in de Stichting Kunst & Cultuur Amsterdam Centrum. De vrijwilligers van de stichting zijn betrokken buurtbewoners. Zij verdelen de stadsdeelsubsidies voor kunst en cultuur, stimuleren nieuwe initiatieven en ondersteunen bewoners bij het doen van aanvragen.

Het stadsdeel heeft de vorming van de nieuwe stichting gestimuleerd, maar trekt er nu al binnen de jaar de stekker uit op formeel-juridische gronden. Zie ons eerdere bericht van 15 december. Subsidies moeten nu rechtstreeks bij het stadsdeel worden aangevraagd via a.muggen@amsterdam.nl .

De stichting Kunst & Cultuur Centrum maakt hiertegen bezwaar en vraagt nu uw steun door ondertekening van een petitie waarin de gemeente gevraagd wordt om de Stichting Kunst & Cultuur haar werk te laten voortzetten ten behoeve van kleinschalige buurtgebonden activiteiten.

Teken hier de petitie.

Zie voor meer informatie, o.a. het jaarverslag 2017, het dossier van de Werkgroep Kunst en Cultuur op onze website.

Vaststelling Nota van Uitgangspunten Czaar Peterstraat uitgesteld wegens aanpassing aan meer fietsers

De gemeente Amsterdam heeft onder de insprekers op de Nota van Uitgangspunten Czaar Peterstraat een nieuwsbrief verspreid om bekend te maken dat de vaststelling van de Nota van Uitgangspunten Czaar Peterstraat wordt uitgesteld omdat eerst onderzoek wordt gedaan naar de mogelijke toename van het fietsverkeer als gevolg van een fietsverbinding naar de Sluisbuurt. Dit onderzoek wordt in het eerste kwartaal van 2019 afgerond. De toename leidt tot een andere voorkeursvariant, met een breder fietspad en autoluw maken van de straat. De gemeente blijft ondanks alle bezwaren vanuit de buurt uitgaan van samenvoeging van de twee tramhaltes tot één tramhalte.

De gemeente zegt informatie toe als de gevolgen voor de Nota van Uitgangspunten duidelijk zijn, maar geeft niet aan dat de bewoners dan opnieuw betrokken worden bij de gewijzigde nota.

Vragen kunnen gericht worden aan Czaarpeterstraat@amsterdam.nl of tel. 06-53246260.

Zaterdag 26 januari 16:00 u Herdenking Mohamed Bouchikhi en ceremonie gedenksteen

Op 26 januari is het precies een jaar geleden dat Mohamed Bouchikhi bij de schietpartij in speeltuingebouw Wittenburg om het leven kwam.

Op zaterdag 26 januari 16:00 - 17:00 uur organiseert de gemeente Amsterdam een herdenking in de Oosterkerk. Alle direct betrokkenen, waaronder de familie van Mohamed, zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Ook andere buurtbewoners zijn welkom.

In het bijzijn van onder andere burgemeester Femke Halsema wordt in de Oosterkerk stilgestaan bij deze noodlottige gebeurtenis. Aansluitend wordt in de gevel van het speeltuingebouw een gedenksteen onthuld, als blijvende herinnering aan het overlijden van de onschuldige stagiair Mohamed Bouchikhi.

  • 15.30 uur: inloop in de Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1

  • 16.00 uur: herdenkingsbijeenkomst met onder andere burgemeester Femke Halsema

  • 16.30 uur: stille tocht naar speeltuingebouw Wittenburg, Fortuinstraat 4

  • 16.45 uur: ceremonie bij gedenksteen voor Mohamed Bouchikhi

  • 17.00 uur: gelegenheid om na te praten in de Oosterkerk

Wilt u bij de herdenking aanwezig zijn? Aanmelden is gewenst en kan via aanmelden26januari@amsterdam.nl.

Oproep voor zelfbeheerinitiatieven in kader Groenplan Oostelijke Eilanden

Om in het voorjaar gereed te zijn voor het aanleggen van de nieuwe zelfbeheer(gevel)tuinen en het aanplanten van nieuw groen, is het van groot belang dat Carlinde Adriaanse, projectleider van het gemeentelijke Groenplan, in de komende paar weken uw initiatief ontvangt.

De initiatieven kunnen betrekkieng hebben op geveltuinen, buurttuinen, plantenbakken voor op straat of balkon/galerij of voorstellen voor aanpassing/uitbreiding van gemeentelijke groen. Er is nu eenmaling € 150.000 beschikbaar voor groeninitiatieven binnen het gebied tussen Kattenburgerstraat, Czaar Peterstraat, Eilandenboulevard en spoorlijn.

Met elke (groep) initiatiefnemer(s)maakt Carlinde Adriaanse afspraken om de plannen verder uit te werken, zodat op korte termijn de haalbaarheid ervan getoetst kan worden door de gemeente. Zo mogen bv. kabels en leidingen niet in de weg zitten, moet er voldoende stoep overblijven (1,5 meter) als een geveltuin wordt aangelegd en moet de aanvraag worden ingediend door meer dan één huishouden.  Zo nodig worden de plannen verder uitgewerkt en voorzien van een professionele ontwerptekening, een beplantingsplan, een zelfbeheercontract. Half-stam- fruitbomen zijn ook mogelijk voor uw zelfbeheerinitiatief, andere bomen niet. Lees hier vragen en antwoorden over zelfbeheer.

Aanvraag geveltuin: online formulier invullen klik hier en bericht sturen aan carlindeadriaanse@balance.nl

Aanmeldformulier buurttuin klik hier. Maar eenvoudige tekening op ruitjespapier Klik hier. Stuur op naar carlindeadriaanse@balance.nl

15 januari 19:30 u Eerste Open Informatieplatform Oostelijke Eilanden over jeugd en veiligheid

Bewoners, jongerenwerk, politie, stadsdeel Centrum en andere instanties zijn samen het Open Informatieplatform Oostelijke Eilanden gestart. Hier gaan de verschillende partijen met elkaar in gesprek. Bij elke bijeenkomst staat een thema centraal. De eerste bijeenkomst is op

dinsdag 15 januari 19:30 uur in De Witte Boei (inloop vanaf 19:15 uur)
Thema: Jeugd en veiligheid op de Oostelijke Eilanden.

Op de bijeenkomst zijn veel professionals aanwezig die dagelijks te maken hebben met dit thema, zoals jongerenwerk, straatcoaches en politie. Wilt u weten wat deze organisaties op de Oostelijke Eilanden doen? Heeft u vragen voor deze instanties die werken met jeugd of voor veiligheid? Dan is op deze avond alle ruimte om uw vraag te stellen.  En neem ook uw buurman of buurvrouw mee naar de bijeenkomst.

In het eerste halfuur houden de professionals van diverse instatnties korte pitches over wat hun opdracht is , hoe ze die uitvoeren en wat bewoners daarvan merken. Daarna kunt u in twee rondes van elk 25 minuten deelnemen aan gesprekken in kleine groepen over ‘Zorg’, ‘Veiligheid op straat’ of ‘Samen activiteiten’. Tenslotte volgt een plenaire terugkoppeling in interviewvorm.

Zienswijzen tegen bestemmingsplan Fibonacci-toren nog tot 16 januari mogelijk

Het ontwerp-bestemmingsplan voor de woontoren Fibonacci (20 verdiepingen, 62 meter, 243 woningen) aan de Panamalaan (hoek Cruquiuskade, pal tegenover de Sporenboogflat), ligt ter inzage. Bezwaar maken bij de gemeenteraad kan tot 16 januari 2019. Tegelijkertijd ligt een ontwerp-besluit hogere waarden Wet Geluidhinder ter visie, waartegen bezwaar mogelijk is bij het College van B&W..

Lees hier het bestemmingsplan. Meer details op www.ruimtelijkeplannen.nl ,zoeken op: FIBONACCI.

Lees hier de argumenten van de bewonersgroep PanamaCruquius tegen het plan. Het gaat daarin om het gebrek aan stedelijke functies in de plint, de overmaat aan piepkleine woningen, het gebrek aan kwaliteit vanwege de geluidsoverlast van weg en spoor, de schaduwwerking op de Sporenboogflat, de gebrekkige inspraak, maar vooral de bouwhoogte. Ondanks alle bezwaren is die alleen maar twee meter hoger geworden.

Vind je de toren ook te hoog, de (schaduw)effecten voor de buurt schadelijk, de informatie en inspraak onder de maat? Laat je horen voordat het te laat is!

Schriftelijke zienswijzen kunnen uiterlijk 15 januari worden gestuurd naar: per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost/Zuidoost, t.a.v. dhr. W. de Jongh. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, dhr. W. de Jongh telefoonnummer 0624727368 en emailadres w.de.jongh@amsterdam.nl. Voor handige tips en advies hoe je eigen zienswijze in te dienen, mail: bewonersgroeppanamacruquius@gmail.com

Nieuwjaarsreceptie donderdag 10 januari 17:00 - 19:00 uur in de Oosterkerk

De jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van Buurtorganisatie 1018, Dock, Centram en Stichting Oosterkerk wordt weer gehouden in de

Oosterkerk, op donderdag 10 januari 2019 van 17:00 tot 19:00 uur.

Alle bewoners van postcodegebied 1018 zijn welkom en ook ambtenaren, politici en medewerkers van instellingen die actief zijn in 1018.
Er is muziek en er zijn lekkere hapjes en drankjes. Het moment om elkaar te ontmoeten, het glas te heffen en elkaar een voorspoedig nieuwjaar toe te wensen. 

Eerste Nieuwsbrief Bouwen op Oostenburg en informatie op websites

Om omwonenden en geinteresseerden op de hoogte te houden van de vorderingen van de woningbouw op Oostenburg-Noord en de overlast die daarvan te verwachten is, geven Stadgenoot en de andere ontwikkelaars vanaf nu een driemaandelijkse nieuwsbrief uit.

In de eerste nieuwsbrief staan artikelen over o.a.:

  • Eerste paal van in totaal 500 woningen Stadgenoot. Op kavel 2 komen 100 jongerenwoningen van 30 m2 en 54 middensegmentwoningen van ca. 60 m2.

  • Damwanden stuiten op oude fundering. Daardoor meer en langduriger lawaai.

  • Parkeren op Oostenburg alleen nog in parkeervakken. Later alleen nog in het parkeerhuis en enkele kleinere garages.

  • Plattegrond met alle kavels en de bouwplannen per kavel met fasering.

Lees hier de complete Nieuwsbrief ‘Bouwen op Oostenburg’ van december 2018.

Op de website www.opoostenburg.nl staan prachtige animaties van de plannen van Stadswerf Oostenburg en projectontwikkelaar VORM. Aan de VOC-kade komen koopwoningen van 50, 65 en 90 m2 .vanaf € 399.000 begin 2019 in de verkoop.

Op de website www.oostenburg.nl staat onder tabblad ‘voor de buurt’ alle informatie die van belang is voor omwonenden, dus over bouwverkeer, omleidingen en overlast. Daarnaast alle info over zelfbouwkavels. Onder ‘Contact’ staat een webformulier waarmee eu vragen of klachten kunt doorgeven.